Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit er de ui, de knoflook, de gember en de stengel citroengras enkele minuten in tot de ui zacht begint te worden. Voeg de sambal oelek toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de pindakaas en de zoete aardappel toe en bak kort verder.
  3. Voeg de groentebouillon, het zout en 200 g van de geroosterde pinda’s toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
  4. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng eventueel met een klein scheutje olie zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Verdeel de noedels over 4 kommen.
  5. Haal het citroengras uit de pan en pureer de soep met een staafmixer of in een blender glad. Roer de paksoi door de soep en verwarm kort.
  6. Schenk de hete soep in de kommen over de noedels. Maak af met een paar blaadjes Thais basilicum, een paar komkommerlinten, wat schijfjes rode peper en de overige pinda’s. Serveer met de limoenpartjes.

Per portie: ca. 786 kcal
22 g eiwit | 44 g vet | 71 g koolhydraten

Receptuur & fotografie: Kim & Nathalie (www.rouxmag.nl)