Francesco Mutti: “Visgerechten staan regelmatig bij mij op tafel, over het algemeen verkies ik deze boven vleesgerechten. Wat dit recept uniek maakt? De simpelheid in combinatie met prachtige smaken, mede door de heerlijke tomaten natuurlijk. De broodsoep bevat sterke smaken, zonder dat er een specifieke smaak overheerst. Alles is in balans in deze broodsoep. Daarnaast is de octopus niet alleen erg smaakvol, hij is ook nog eens lekker knapperig.”
Francesco Mutti: “Visgerechten staan regelmatig bij mij op tafel, over het algemeen verkies ik deze boven vleesgerechten. Wat dit recept uniek maakt? De simpelheid in combinatie met prachtige smaken, mede door de heerlijke tomaten natuurlijk. De broodsoep bevat sterke smaken, zonder dat er een specifieke smaak overheerst. Alles is in balans in deze broodsoep. Daarnaast is de octopus niet alleen erg smaakvol, hij is ook nog eens lekker knapperig.”
Bereiding
Verhit de olie in een pan op laag vuur en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij in ca. 10 minuten zacht en glazig in. Voeg de tomatenpulp en de venkelzaadjes toe en laat het geheel op laag vuur ca. 30 minuten rustig pruttelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Verdeel de broodblokjes over een bakplaat of ovenschaal en rooster ze in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Houd een handje apart en voeg de rest met de rodewijnazijn toe aan de tomaten. Laat nog ca. 20 minuten rustig inkoken tot een dikke soep. Breng op smaak met wat zout.
Verhit een grillpan. Bestrijk de octopustentakels met wat olijfolie en gril ze in de hete grillpan rondom ca. 3 minuten. Snijd de octopus in plakjes. Verdeel de soep over warme borden en verdeel er de octopus en de overgebleven broodblokjes over. Maak af met wat vers basilicum.
Per portie: 451 kcal | 34 g koolhydraten | 15 g eiwit | 28 g vet
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!