Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan op laag vuur en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij in ca. 10 minuten zacht en glazig in. Voeg de tomatenpulp en de venkelzaadjes toe en laat het geheel op laag vuur ca. 30 minuten rustig pruttelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
  2. Verdeel de broodblokjes over een bakplaat of ovenschaal en rooster ze in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Houd een handje apart en voeg de rest met de rodewijnazijn toe aan de tomaten. Laat nog ca. 20 minuten rustig inkoken tot een dikke soep. Breng op smaak met wat zout.
  3. Verhit een grillpan. Bestrijk de octopustentakels met wat olijfolie en gril ze in de hete grillpan rondom ca. 3 minuten. Snijd de octopus in plakjes. Verdeel de soep over warme borden en verdeel er de octopus en de overgebleven broodblokjes over. Maak af met wat vers basilicum.

Per portie: ca. 451 kcal
15 g eiwit |28 g vet | 34 g koolhydraten

*Een goede visboer heeft vaak voorgekookte octopus, eventueel in de vriezer. Bestel het van tevoren of vervang de octopus door bijvoorbeeld gegrilde garnalen.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen