Bereiding

  1. Leg de anchopepers in een kom en schenk er kokend water over tot ze onderstaan. Week de anchopepers ca. 30 minuten. Giet de pepers af. Snijd ze in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Hak de pepers fijn.*
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem klein. Schrap de wortel, was hem en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  3. Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de wortel, de bleekselderij en de zongedroogde tomaat na ca. 3 minuten toe en fruit nog ca. 2 minuten verder. Voeg de kruidnagel, het laurierblaadje en het paprikapoeder toe en fruit kort mee. Blus af met de witte wijn en laat de wijn verdampen. Voeg de gepelde tomaten, 800 ml water, de anchopepers en de bouillonblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat ca. 2 uur zachtjes koken. Kook de hele chilipeper de laatste 30 minuten mee als je geen anchopepers gebruikt.
  4. Verwijder eventueel de hele chilipeper. Pureer de soep. Voeg eventueel extra water toe als hij te dik is. Was de peterselie, schud hem droog en hak fijn. Hak de chocolade in stukken en laat al roerend smelten in de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer
    de peterselie erdoorheen. Serveer de soep met een schepje crème fraîche.

*Als je een verse chilipeper gebruikt in plaats van anchopepers, was dan de chilipeper en prik hem een aantal keer in met een scherp mes. Je hoeft hem niet meer fijn te hakken.

Per portie: ca. 451 kcal
28 g vet | 36 g koolhydraten | 7 g eiwit

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren