Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Soep-er Classic De allerlekkerse tomatensoep die je ooit zult maken

Soep-er Classic

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schep de cherrytomaten in de braadslede en besprenkel ze met de extra vierge olijfolie. Schep de knoflook door de cherrytomaten, maal er zeezout en zwarte peper over en bestrooi naar smaak met cayennepeper, ¼ tl zou ruim voldoende moeten zijn. Hussel alles goed door elkaar met een spatel en schuif de braadslede 1 uur de oven in.

  2. Verhit in een soeppan een ruime hoeveelheid olijfolie. Voeg de ui toe, leg het deksel op de pan en laat de ui 10 tot 15 minuten op laag vuur smoren. Roer af en toe door om aankoeken te voorkomen.

  3. Voeg als de ui helemaal zacht en glazig is de balsamicoazijn en kristalsuiker toe. Roer door en leg het deksel terug op de pan. Zet na 15 minuten het vuur helemaal uit en doe de tomatenblokjes en basilicumblaadjes erbij.

  4. Voeg de cherrytomaten uit de oven, inclusief het vocht, toe aan de pan met het tomaten-uimengsel. Pas op, want de cherrytomaten zijn gloeiend heet! Roer voorzichtig door en blend met een staafmixer tot een gladde soep.

  5. Breng de soep op smaak met eventueel extra zeezout, zwarte peper, cayennepeper, suiker of balsamicoazijn. Het moet een perfecte balans zijn tussen zoet en zuur, met aan het einde een klein pitje van de cayennepeper.

  6. Schep de soep in kommen en lepel er voor de topping per kom ½ el zure room en wat plukjes tuinkers op. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en maal er wat zwarte peper overheen.

Receptuur: Janine de Roode Foto’s: Daisy Ranoe en Janine de Roode

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Soep-er

€ 25,99
Soep-er -