Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Romige tomatensoep met tostirepen

Romige tomatensoep met tostirepen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de tostirepen

Dit is wat ons betreft het ultieme recept voor tomatensoep. Keep it simple en voeg alleen een scheutje room toe. Dit maakt het heerlijk romig...

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan en fruit er de ui en de selderij op laag vuur ca. 10 minuten in tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 2 minuten verder. Voeg de tomaten, de ketchup, de bouillon en een snuf witte peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten.

  2. Bestrijk intussen 2 sneetjes brood naar smaak met marmite en beleg met de kaas. Leg er de overige sneetjes bovenop en bestrijk het brood aan de buitenkant met boter. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de tosti’s in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Snijd de tosti’s in repen.

  3. Roer de mierikswortelpasta en de room door de soep en verwarm kort. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng eventueel op smaak met zout en/of meer witte peper. Schenk de soep in kommen en serveer met de tostirepen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)