Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Hazelnoottiramisu met cacaopoeder en gehakte hazelnoten erover.

Hazelnoottiramisu

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Deze hazelnoottiramisu is een twist op de klassieker. Een perfecte traktatie voor liefhebbers van koffie en chocolade. Makkelijk te maken, maar moeilijk om er vanaf te blijven!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Voor de lange vingers

Benodigdheden

  • spuitzak (met ronde spuitmond)
Deze hazelnoottiramisu is een twist op de klassieker. Een perfecte traktatie voor liefhebbers van koffie en chocolade. Makkelijk te maken, maar moeilijk om er vanaf te blijven!
Weinig tijd?
Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare lange vingers gebruiken. Bestrooi dan elke laag lange vingers met wat heel fijngehakte hazelnoten voor eenzelfde nootachtige smaak.

Bereiding

  1. Splijt voor de lange vingers het vanillestokje en schraap het merg eruit. Splits de eieren. Kluts de eidooiers met het vanillemerg.

  2. Klop de eiwitten met het zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe.

  3. Spatel voorzichtig de eidooiers door het eiwitschuim. Zeef de bloem erover en spatel hem voorzichtig erdoorheen.

  4. Schep het mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit staafjes van ca. 12 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ca. 10 minuten drogen.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Strooi de rietsuiker en het hazelnootmeel over de lange vingers en bak ze in ca. 15 minuten gaar in de oven. Neem de lange vingers uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

  6. Splits de eieren. Klop alle eidooiers met de suiker in ca. 5 minuten romig. Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel weer ongeveer dezelfde dikte heeft als de mascarpone.

  7. Klop de eiwitten tot een stevig schuim. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.

  8. Meng de espresso met de hazelnootlikeur. Doop de niet-gesuikerde kant van de lange vingers in het espressomengsel.

  9. Leg de helft van de lange vingers met de espressokant naar beneden in een ovenschaal. Strijk de helft van het mascarponemengsel eroverheen.

  10. Verdeel de overige lange vingers in een laag over de mascarpone. Strijk het overige mascarponemengsel eroverheen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  11. Zeef voor het serveren het cacaopoeder in een dikke laag over de tiramisu en bestrooi met de gehakte hazelnoten.

Per portie: 646 kcal | 90 g koolhydraten | 9 g eiwit | 29 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)