Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Panna cotta “caffè latte” met koffielikeur

Salute: Italiaanse desserts met een vleugje likeur

Advertentie

Natafelen duurt in Italië gemakkelijk tot middernacht. In deze dolci zit alvast een vleugje likeur verwerkt, om lekker lazy weg te dromen bij warme zomeravonden in de citroengaard.

Italiaanse desserts met likeur

Italiaanse desserts zijn ongeëvenaard. Niet zonder reden, want ze kennen de kunst van het goede leven als geen ander. Het ‘la dolce vita’-gevoel haal je eenvoudig in huis door zelf deze heerlijke nagerechten te maken. Klassiek, maar dan nóg beter. Hoe dan? Door een scheutje likeur toe te voegen. Wat denk je van wat amaretto door je ijs, koffielikeur in je panna cotta of kersenlikeur door de granita?

De lekkerste Italiaanse desserts in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Amaretto-roomijs

Hoe lekker ook, bij dit recept moeten we toch echt een disclaimer plaatsen. Want wanneer je dit ijs eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders! Niet alleen door de toevoeging van de likeur maar ook door de knapperige koekjes door het ijs.

> naar het recept: amaretto-roomijs

Amaretto-roomijs

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Chocolade en hazelnoot zijn een match made in heaven. Niet voor niets is Nutella zo populair. Ben jij ook zo gek op dit broodbeleg? Dan wordt dit jouw favoriete taart. Om te delen of zelf op te eten… zolang je maar een puntje voor ons bewaart.

> naar het recept: chocoladetaart met hazelnotenlikeur

chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Panna cotta “caffè latte” met koffielikeur

Panna cotta maken is verrassend eenvoudig en met het basisrecept panna cotta kun je eindeloos variëren. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze versie met koffielikeur? Dat is de volwassen versie van een caffè latte.

> naar het recept: panna cotta “caffè latte” met koffielikeur

Italiaanse desserts: cafe latte panna cotta

Granita met kersenlikeur

Granita is vooral populair in Sicilië, waar ze behalve granita’s met fruit ook heerlijke versies maken met smaken als amandel, pistache en koffie. Met ons basisrecept voor granita maak jij deze dolci geheel naar eigen smaak. Welk ingrediënt voeg jij toe?

> naar het recept: granita met kersenlikeur

Granita met kersenlikeur

Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur

De laatste in het rijtje van Italiaanse desserts zijn deze zoete vruchten. Met dit toetje is het zeker niet moeilijk om aan je twee stuks fruit per dag te komen. Zo lusten wij het elke dag wel.

> naar het recept: proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur

Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur Italiaanse desserts

Lees ook: La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!