
Natafelen duurt in Italië gemakkelijk tot middernacht. In deze dolci zit alvast een vleugje likeur verwerkt, om lekker lazy weg te dromen bij warme zomeravonden in de citroengaard.
Lees verder na de advertentie
Italiaanse desserts zijn ongeëvenaard. Niet zonder reden, want ze kennen de kunst van het goede leven als geen ander. Het ‘la dolce vita’-gevoel haal je eenvoudig in huis door zelf deze heerlijke nagerechten te maken. Klassiek, maar dan nóg beter. Hoe dan? Door een scheutje likeur toe te voegen. Wat denk je van wat amaretto door je ijs, koffielikeur in je panna cotta of kersenlikeur door de granita?
Foodies Italië
€ 7.50- Maak zoete recepten met citroen
- Leer alles over wijnen van de Etna
- Ontvang gratis mini-kaasgids

Italiaanse desserts met likeur

Amaretto-roomijs
Hoe lekker ook, bij dit recept moeten we toch echt een disclaimer plaatsen. Want wanneer je dit ijs eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders! Niet alleen door de toevoeging van de likeur maar ook door de knapperige koekjes door het ijs.

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Chocolade en hazelnoot zijn een match made in heaven. Niet voor niets is Nutella zo populair. Ben jij ook zo gek op dit broodbeleg? Dan wordt dit jouw favoriete taart. Om te delen of zelf op te eten… zolang je maar een puntje voor ons bewaart.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Panna cotta “caffè latte” met koffielikeur
Panna cotta maken is verrassend eenvoudig en met het basisrecept panna cotta kun je eindeloos variëren. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze versie met koffielikeur? Dat is de volwassen versie van een caffè latte.

Granita met kersenlikeur
Granita is vooral populair in Sicilië, waar ze behalve granita’s met fruit ook heerlijke versies maken met smaken als amandel, pistache en koffie. Met ons basisrecept voor granita maak jij deze dolci geheel naar eigen smaak. Welk ingrediënt voeg jij toe?

Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur
De laatste in het rijtje van Italiaanse desserts zijn deze zoete vruchten. Met dit toetje is het zeker niet moeilijk om aan je twee stuks fruit per dag te komen. Zo lusten wij het elke dag wel.
Onze tips

Deze zaak in Amsterdam is het beste Italiaanse restaurant van Nederland

3x Italiaanse taarten: de lekkerste recepten

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken

De ultieme ceviche recepten voor een zomerse avond

Wat eten we dit weekend? 15x weekendrecepten

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.