Advertentie
Italiaanse desserts met likeur
Italiaanse desserts zijn ongeëvenaard. Niet zonder reden, want ze kennen de kunst van het goede leven als geen ander. Het ‘la dolce vita’-gevoel haal je eenvoudig in huis door zelf deze heerlijke nagerechten te maken. Klassiek, maar dan nóg beter. Hoe dan? Door een scheutje likeur toe te voegen. Wat denk je van wat amaretto door je ijs, koffielikeur in je panna cotta of kersenlikeur door de granita?
De lekkerste Italiaanse desserts in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Amaretto-roomijs
Hoe lekker ook, bij dit recept moeten we toch echt een disclaimer plaatsen. Want wanneer je dit ijs eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders! Niet alleen door de toevoeging van de likeur maar ook door de knapperige koekjes door het ijs.
> naar het recept: amaretto-roomijs
Chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Chocolade en hazelnoot zijn een match made in heaven. Niet voor niets is Nutella zo populair. Ben jij ook zo gek op dit broodbeleg? Dan wordt dit jouw favoriete taart. Om te delen of zelf op te eten… zolang je maar een puntje voor ons bewaart.
> naar het recept: chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Panna cotta “caffè latte” met koffielikeur
Panna cotta maken is verrassend eenvoudig en met het basisrecept panna cotta kun je eindeloos variëren. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze versie met koffielikeur? Dat is de volwassen versie van een caffè latte.
> naar het recept: panna cotta “caffè latte” met koffielikeur
Granita met kersenlikeur
Granita is vooral populair in Sicilië, waar ze behalve granita’s met fruit ook heerlijke versies maken met smaken als amandel, pistache en koffie. Met ons basisrecept voor granita maak jij deze dolci geheel naar eigen smaak. Welk ingrediënt voeg jij toe?
> naar het recept: granita met kersenlikeur
Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur
De laatste in het rijtje van Italiaanse desserts zijn deze zoete vruchten. Met dit toetje is het zeker niet moeilijk om aan je twee stuks fruit per dag te komen. Zo lusten wij het elke dag wel.
> naar het recept: proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur
Lees ook: La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.