Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur

Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Doe de perziken in de pan en kook ca. 2 minuten. Giet de perziken af en laat ze afkoelen. Pel het vel van de perziken, snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten.

  2. Verhit de prosecco met de likeur en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost en verwarm nog ca. 2 minuten door. Zet het vuur laag en voeg de perziken
    toe. Pocheer de perziken ca. 3 minuten, haal de pan van het van het vuur en laat de perziken in de siroop afkoelen. Voeg na ca. 10 minuten de frambozen toe aan de siroop.

  3. Schep de perziken en frambozen uit de siroop en verdeel over borden. Serveer met de bollen vanille-ijs. Bedruppel met een beetje van de siroop.

Per portie: 300 kcal | 51 g koolhydraten | 2 g eiwit | 1 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)