Proseccoperziken en -frambozen met perziklikeur
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Doe de perziken in de pan en kook ca. 2 minuten. Giet de perziken af en laat ze afkoelen. Pel het vel van de perziken, snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten.
Verhit de prosecco met de likeur en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost en verwarm nog ca. 2 minuten door. Zet het vuur laag en voeg de perziken
toe. Pocheer de perziken ca. 3 minuten, haal de pan van het van het vuur en laat de perziken in de siroop afkoelen. Voeg na ca. 10 minuten de frambozen toe aan de siroop.Schep de perziken en frambozen uit de siroop en verdeel over borden. Serveer met de bollen vanille-ijs. Bedruppel met een beetje van de siroop.