Panna cotta recepten

Het klassieke nagerecht panna cotta komt oorspronkelijk uit Piëmont in Noord-Italië. Dat is een regio die bekendstaat om het gretige gebruik van room. En dat proef je! Dit romige dessert heeft dan ook niet veel nodig. Wanneer je aan de slag gaat met één van onze panna cotta recepten, merk je al snel dat kleine toevoegingen tot groots resultaat leiden. Met enkel wat vers fruit als topping heb jij binnen no-time een indrukwekkend nagerecht op tafel staan. Wat denk je bijvoorbeeld van panna cotta met balsamico of verse vijgen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept panna cotta

Met het basisrecept kun je naar hartenlust variëren. Wat in het recept wel vaststaat, is de verhouding tussen de vloeistof, de suiker en de gelatine. Met de vloeistof kun je variëren – je kunt alleen melk of alleen room gebruiken of een deel vervangen door Griekse yoghurt, crème fraîche of koffielikeur.

> naar het recept: basisrecept panna cotta

Panna cotta basisrecept

Panna cotta met frambozencoulis

Genieten van het zoete leven van Italië. Wil je de lekkerste dolci maken? Maak dan bijvoorbeeld deze panna cotta met frisse frambozencoulis.

> naar het recept: panna cotta met frambozencoulis

Panna cotta met kersensaus

De felrode kersensaus steekt waanzinnig af tegen de witte kleur van de panna cotta. Met zo’n nagerecht maak je indruk, denk je ook niet?

> naar het recept: panna cotta met kersensaus

Zo maak je de perfecte panna cotta

Citroen pannacotta met geroosterde amandelen

Dit recept is misschien wel de friste variant in ons lijstje met panna cotta recepten. Dus boen snel die citroen en je hebt vanavond een heerlijk nagerecht op tafel staan. Wat denk je van dit heerlijke recept?

> naar het recept: citroen pannacotta met geroosterde amandelen

kerstdesserts

Koffie panna-cotta met speculaaskruimels

Wij geven de Italiaanse smaken van panna cotta en koffie een Hollandse twist. Want de kruidige speculaaskruimels in dit recept geven de zachte panna cotta een heerlijke crunch. 

> naar het recept: koffie panna-cotta met speculaaskruimels

speculaas panna cotta

Kokosyoghurtpanna-cotta

Wil je een plantaardige versie van je favoriete toetje maken? Je maakt eenvoudig een vegan versie door plantaardige zuivel te gebruiken. Dit recept laat je zien hoe je dat het beste doet. Let er dan wel op dat je de boter ook door een plantaardige versie vervangt.

> naar het recept: kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

panna cotta recepten

Panna cotta met vijgen en amandelen

Verse vijgen eet je met schil en al. Door ze in plakjes te snijden, laat je de waanzinnige kleurcombinatie mooi zien. Vijgen zijn namelijk groen van buiten en prachtig roze van binnen. Wat een lust voor het oog! Vind je ook niet?

> naar het recept: panna cotta met vijgen en amandelen 

Panna cotta met vijgen en amandelen

Panna cotta met balsamico

Tot slot: panna cotta met balsamico. Gebruik bij voorkeur balsamico van goede kwaliteit. Deze is zoeter en stroperiger dan een gemiddelde balsamico en zeker de investering waard. Je koopt deze bij een delicatessenzaak.

> naar het recept: panna cotta met balsamico

Panna cotta met balsamico

Lees ook: La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts