Panna cotta recepten

Het klassieke nagerecht komt oorspronkelijk uit Piëmont in Noord-Italië, een regio die bekendstaat om het gretige gebruik van room. En dat proef je! Dit romige dessert heeft dan ook niet veel nodig. Wanneer je aan de slag gaat met één van onze panna cotta recepten, merk je al snel dat kleine toevoegingen tot groots resultaat leiden. Met enkel wat vers fruit als topping heb jij binnen no-time een indrukwekkend nagerecht op tafel staan.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept panna cotta

Met het basisrecept kun je naar hartenlust variëren. Wat in het recept wel vaststaat, is de verhouding tussen de vloeistof, de suiker en de gelatine. Met de vloeistof kun je variëren – je kunt alleen melk of alleen room gebruiken of een deel vervangen door Griekse yoghurt, crème fraîche of koffielikeur.

Panna cotta basisrecept

Panna cotta met frambozencoulis

Genieten van het zoete leven van Italië. Wil je de lekkerste dolci maken? Start met deze panna cotta met frisse frambozencoulis.

Panna cotta met kersensaus

De felrode kersensaus steekt waanzinnig af tegen de witte kleur van de panna cotta. Met zo’n nagerecht maak je indruk!

Zo maak je de perfecte panna cotta

Citroen pannacotta met geroosterde amandelen

Dit recept is misschien wel de friste variant in ons lijstje met panna cotta recepten. Dus boen snel die citroen en je hebt vanavond een heerlijk nagerecht op tafel staan.

kerstdesserts

Koffie panna-cotta met speculaaskruimels

Wij geven de Italiaanse smaken van panna cotta en koffie een Hollandse twist. Want de kruidige speculaaskruimels geven de zachte panna cotta een heerlijke crunch.

speculaas panna cotta

Kokosyoghurtpanna-cotta met gegrilde nectarines en kokoscrumble

Je maakt eenvoudig een vegan versie van het nagerecht door plantaardige zuivel te gebruiken. Let er dan wel op dat je de boter ook door een plantaardige versie vervangt.

panna cotta recepten

Panna cotta met vijgen en amandelen 

Verse vijgen eet je met schil en al. Door ze in plakjes te snijden, laat je de waanzinnige kleurcombinatie mooi zien: groen van buiten en prachtig roze van binnen. Wat een lust voor het oog!

Panna cotta met vijgen en amandelen

Panna cotta met balsamico

Gebruik voor dit recept balsamico van goede kwaliteit. Deze is zoeter en stroperiger dan een gemiddelde balsamico.

Panna cotta met balsamico