Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Zo maak je de perfecte panna cotta

Panna cotta met kersensaus

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de kersensaus

Bereiding

  1. 1. Week de gelatine ca. 10 minuten in ijswater tot hij heel zacht is.

  2. 2. Doe de slagroom, de melk, de suiker, het vanille stokje en het vanillemerg in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de gelatine uitlekken in een fijne zeef, verwijder eventuele stukjes ijs en knijp de gelatine goed uit. Los de gelatine op in de warme, niet kokende, room en roer goed door elkaar. Zeef de room met een fijne zeef in een kan en laat 5-10 minuten afkoelen. Klop de room stevig door elkaar en verdeel hem over 6 puddingvormpjes van 150 ml inhoud. Dek af met vershoudfolie en zet 6 uur of een nacht in de koelkast.

  3. 3. Doe voor de kersensaus de kersen, de suiker, de maïzena, de stemgember en de siroop in een pan en kook 5-10 minuten op middelhoog vuur tot een dik mengsel. Meng het citroensap erdoorheen en laat afkoelen.

  4. 4. Dip om de panna cotta te serveren de bodem van de vormpjes 3-4 seconden in heet water en stort de panna cotta voorzichtig op bordjes. Verdeel de kersensaus eroverheen en serveer.

Per portie: 586 kcal | 57 g koolhydraten | 4 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)