Panna cotta met frambozencoulis
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe voor de panna cotta de slagroom en de 80 g suiker in een ruime pan en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur 10-15 minuten pruttelen en roer af en toe met een houten lepel erdoorheen. Week de gelatine in koud water.
Neem de room van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door de warme room. Verdeel het mengsel over schaaltjes en laat afkoelen. Zet de schaaltjes minimaal 3 uur in de koelkast.
Doe de frambozen met 4 el suiker en 1 el water in een pannetje en breng het geheel rustig aan de kook. Laat de frambozencoulis ca. 4 minuten koken en pureer hem met een staafmixer. Proef de coulis en maak hem naar smaak eventueel zoeter met suiker. Zeef de coulis door een fijne zeef en laat hem afkoelen.
Dompel de schaaltjes met panna cotta kort in heet water en stort de panna cotta’s op bordjes. Schep er de frambozencoulis omheen.