Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kerstdesserts

Citroenpannacotta met geroosterde amandelen

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroenen en dep ze droog. Rasp de schil van de citroenen. Breng de slagroom met 60 g suiker en de geraspte citroenschil aan de kook in een ruime pan en laat ca. 10 minuten rustig inkoken. Week de gelatine in koud water. Vet 4 vormpjes (ca. 5 cm Ø) in. Neem de room van het vuur en roer er de geweekte gelatine doorheen. Zeef de room en giet hem in de vormpjes. Laat ca. 3 uur opstijven in de koelkast.

  2. Verhit de olie in een pan en rooster er de amandelen goudbruin in. Laat de amandelen afkoelen op keukenpapier en bestrooi ze met een klein beetje zout. Pers het sap uit de citroenen en breng het met 3 el suiker in een pannetje aan de kook. Laat inkoken tot een siroop.

  3. Neem de pannacotta’s uit de koelkast en dompel de vormpjes onder in heet water. Stort de pannacotta’s op bordjes en maak ze af met de amandelen en de citroensiroop.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)