Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Panna cotta met vijgen en amandelen

Panna cotta met vijgen en amandelen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de slagroom en de suiker in een ruime pan aan de kook. Laat het geheel op laag vuur 10-15 minuten koken en roer af en toe met een houten lepel erdoorheen. Week de gelatine in koud water.

  2. Neem de room van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door de warme room. Verdeel het mengsel over schaaltjes en laat afkoelen. Zet de schaaltjes minimaal 3 uur in de koelkast.

  3. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Snijd de vijgen in dunne plakjes. Dompel de schaaltjes met panna cotta kort onder in heet water en stort de panna cotta’s op bordjes. Verdeel er de amandelen en de vijgen over- en omheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)