Bereiding
Varieer er lustig op los met frambozen, chocoladesaus of sinaasappelschil. Panna cotta is een allemansvriend. Wij kozen voor panna cotta met balsamico!
- Breng in een ruime pan de slagroom met de suiker aan de kook. Zet het vuur laag en laat de room ca. 10 minuten inkoken. Week de gelatine in ruim koud water.
- Neem de room van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem al roerend op in de warme room. Schenk het mengsel in 4 ramekins of glaasjes. Dek losjes af met vershoudfolie en laat ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de panna cotta in de bakjes of dompel ze kort in heet water en stort ze op borden. Schenk de balsamico eromheen.
*Gebruik voor dit recept balsamico van goede kwaliteit. Deze is zoeter en stroperiger dan een gemiddelde balsamico.
Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: eigen collectie