Amaretto-roomijs
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd
Bereiding
Doe 200 g amaretti met de melk in een kom en dek de kom af. Zet de kom minimaal 8 uur in de koelkast.
Zeef de volgende dag het melkmengsel door een zeef en vang ca. 500 ml melk op. Giet de melk in een pan, voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
Klop de eidooiers met de suiker los in een kom. Haal de pan van het vuur, roer de amandellikeur door het melkmengsel en schenk het mengsel al roerend bij het eidooiermengsel.
Schenk het geheel in een schone pan en verwarm op laag vuur al roerend tot het indikt. Schenk het mengsel opnieuw door een zeef in een kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur helemaal afkoelen in de koelkast.
Giet het koude mengsel in de ijsmachine en laat hem ca. 30 minuten draaien tot het ijs opgesteven is. Serveer het ijs in bolletjes en garneer met een amaretti.