Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Granita met kersenlikeur

Granita met kersenlikeur

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Granita is vooral populair in Sicilië, waar ze behalve granita's met fruit ook heerlijke versies maken met amandel, pistache en koffie.

Bereiding

  1. Doe de kersen, 300 ml water en de suiker in een kookpan op middelhoog vuur en kook 10-15 minuten op laag vuur tot de kersen zacht zijn geworden.

  2. Schenk het mengsel in een blender of keukenmachine en maal tot een gladde puree. Wrijf het mengsel door een zeef en vang het kersenvocht op. Roer de likeur erdoorheen. Giet het mengsel in een diepvriesbestendig bakje en zet ca. 1 uur in de diepvries.

  3. Roer de granita gedurende de vriestijd 2-3 keer los met een vork. Haal de granita uit de diepvries, verdeel over 4 glazen en serveer direct.

Per portie: 138 kcal | 33 g koolhydraten | 10 g eiwit

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)