Granita met kersenlikeur
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Granita is vooral populair in Sicilië, waar ze behalve granita's met fruit ook heerlijke versies maken met amandel, pistache en koffie.
Bereiding
Doe de kersen, 300 ml water en de suiker in een kookpan op middelhoog vuur en kook 10-15 minuten op laag vuur tot de kersen zacht zijn geworden.
Schenk het mengsel in een blender of keukenmachine en maal tot een gladde puree. Wrijf het mengsel door een zeef en vang het kersenvocht op. Roer de likeur erdoorheen. Giet het mengsel in een diepvriesbestendig bakje en zet ca. 1 uur in de diepvries.
Roer de granita gedurende de vriestijd 2-3 keer los met een vork. Haal de granita uit de diepvries, verdeel over 4 glazen en serveer direct.