Italiaanse taarten
Italië staat natuurlijk bekend om pizza en pasta, maar de Italianen zijn ook heel goed in het maken van zoete lekkernijen. Denk maar eens aan romige tiramisu, of gelato in alle smaken. Maar er is ook een heel scala aan Italiaanse taarten. Bak er eentje (of allemaal), neem een hap, zet een kopje koffie en sluit je ogen en het is net alsof je op een terras in Rome zit.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten voor drie typisch Italiaanse taarten
Ga je voor vers fruit, zoete vanille of heerlijke chocolade? Met deze recepten voor Italiaanse taarten zit er voor iedereen iets lekkers tussen.
Crostata met frambozen en hazelnoten
De crostata lijkt een beetje op onze Limburgse vlaai, maar is toch net even wat anders. Het grote verschil zit ‘m in het deeg, dat gemalen hazelnoten bevat en daardoor extreem veel smaak krijgt.
> naar het recept: crostata met frambozen en hazelnoten
Torta della nonna
Deze taart van oma is een echte Italiaanse klassieker. De vulling is romig en fris tegelijk, door de vanille en de citroen, en bovenop gaan pijnboompitjes die lekker knapperig worden tijdens het bakken.
> naar het recept: torta della nonna
Chocoladeciambella met amaernakersen en pistache
Een ciambella is eigenlijk niets anders dan een tulband, maar in het Italiaans klinkt het nóg lekkerder. En zeg nou zelf, deze chocoladevariant met room en amarenakersen kan toch niemand weerstaan?
> naar het recept: chocoladeciambella met amarenakersen en pistache