Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache

3x Italiaanse taarten: de lekkerste recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Deze Italiaanse taarten zijn zoet, mooi en om je vingers bij op te eten. Genoeg om elke nonna trots te maken!

Italiaanse taarten

Italië staat natuurlijk bekend om pizza en pasta, maar de Italianen zijn ook heel goed in het maken van zoete lekkernijen. Denk maar eens aan romige tiramisu, of gelato in alle smaken. Maar er is ook een heel scala aan Italiaanse taarten. Bak er eentje (of allemaal), neem een hap, zet een kopje koffie en sluit je ogen en het is net alsof je op een terras in Rome zit.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor drie typisch Italiaanse taarten

Ga je voor vers fruit, zoete vanille of heerlijke chocolade? Met deze recepten voor Italiaanse taarten zit er voor iedereen iets lekkers tussen.

Crostata met frambozen en hazelnoten

Crostata met frambozen en hazelnoten

De crostata lijkt een beetje op onze Limburgse vlaai, maar is toch net even wat anders. Het grote verschil zit ‘m in het deeg, dat gemalen hazelnoten bevat en daardoor extreem veel smaak krijgt.

Naar het recept
Torta della nonna

Torta della nonna

Deze taart van oma is een echte Italiaanse klassieker. De vulling is romig en fris tegelijk, door de vanille en de citroen, en bovenop gaan pijnboompitjes die lekker knapperig worden tijdens het bakken.

Naar het recept
Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache

Een ciambella is eigenlijk niets anders dan een tulband, maar in het Italiaans klinkt het nóg lekkerder. En zeg nou zelf, deze chocoladevariant met room en amarenakersen kan toch niemand weerstaan?

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!