
Deze Italiaanse taarten zijn zoet, mooi en om je vingers bij op te eten. Genoeg om elke nonna trots te maken!
Lees verder na de advertentie
Italiaanse taarten
Italië staat natuurlijk bekend om pizza en pasta, maar de Italianen zijn ook heel goed in het maken van zoete lekkernijen. Denk maar eens aan romige tiramisu, of gelato in alle smaken. Maar er is ook een heel scala aan Italiaanse taarten. Bak er eentje (of allemaal), neem een hap, zet een kopje koffie en sluit je ogen en het is net alsof je op een terras in Rome zit.
Nieuwsbrief

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Recepten voor drie typisch Italiaanse taarten
Ga je voor vers fruit, zoete vanille of heerlijke chocolade? Met deze recepten voor Italiaanse taarten zit er voor iedereen iets lekkers tussen.

Crostata met frambozen en hazelnoten
De crostata lijkt een beetje op onze Limburgse vlaai, maar is toch net even wat anders. Het grote verschil zit ‘m in het deeg, dat gemalen hazelnoten bevat en daardoor extreem veel smaak krijgt.

Torta della nonna
Deze taart van oma is een echte Italiaanse klassieker. De vulling is romig en fris tegelijk, door de vanille en de citroen, en bovenop gaan pijnboompitjes die lekker knapperig worden tijdens het bakken.

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache
Een ciambella is eigenlijk niets anders dan een tulband, maar in het Italiaans klinkt het nóg lekkerder. En zeg nou zelf, deze chocoladevariant met room en amarenakersen kan toch niemand weerstaan?
Lees ook:

Crostata met frambozen en hazelnoten
Crostata kun je met van alles vullen; wij kozen voor frambozen. De hazelnoten geven een heerlijk aroma en knapperigheid aan het deeg.
Ingrediënten
- 150 g hazelnoten
- 175 g bloem
- 150 g boter
- 100 g lichte basterdsuiker
- 1 ei
- zout
- 1 pot (ca. 350 g)
- 100 g verse frambozen
- 1 eidooier
Bereiding
Maal 100 g hazelnoten fijn in een keukenmachine. Kneed van de noten, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snuf zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig is. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Neem 2⁄3 van het deeg en rol het uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik. Bekleed er een taartvorm (ca. 24 cm Ø) mee en snijd de randen recht bij. Verdeel de frambozenjam over de deegbodem. Verdeel de verse frambozen over de jam.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C ). Rol het overgebleven deeg uit tot een plak (ca. 1⁄2 cm dik) en snijd er repen van. Maak van de deegrepen een vlechtwerk bovenop de taart en druk de randen goed vast. Kluts de eidooier los met wat water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Hak de overige hazelnoten grof en strooi over het deegraster. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Onze tips

16x kersthapjes: makkelijk, feestelijk en lekker

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

15x gezonde ontbijt recepten

11x warme hapjes die té lekker zijn om te delen

Zo maak je slim stoofgerechten voor een groot gezelschap

Hoofdgerechten voor kerst: van vlees tot vis en vegetarisch

Kerstdesserts: 13x de allerlekkerste nagerechten

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



