Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Crostata met frambozen en hazelnoten

Crostata met frambozen en hazelnoten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Crostata kun je met van alles vullen; wij kozen voor frambozen. De hazelnoten geven een heerlijk aroma en knapperigheid aan het deeg.

Bereiding

  1. Maal 100 g hazelnoten fijn in een keukenmachine. Kneed van de noten, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snuf zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig is. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  2. Neem 2⁄3 van het deeg en rol het uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik. Bekleed er een taartvorm (ca. 24 cm Ø) mee en snijd de randen recht bij. Verdeel de frambozenjam over de deegbodem. Verdeel de verse frambozen over de jam.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C ). Rol het overgebleven deeg uit tot een plak (ca. 1⁄2 cm dik) en snijd er repen van. Maak van de deegrepen een vlechtwerk bovenop de taart en druk de randen goed vast. Kluts de eidooier los met wat water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Hak de overige hazelnoten grof en strooi over het deegraster. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.

Per portie: 414 kcal | 44 g koolhydraten | 6 g eiwit | 23 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (7 stemmen)