Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Panna cotta “caffè latte” met koffielikeur

Panna cotta “caffè latte” met koffielikeur

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Panna cotta maken is verrassend eenvoudig en met het basisrecept panna cotta kun je eindeloos variëren. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze versie met koffielikeur? Dat is de volwassen versie van een caffè latte.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Panna cotta maken is verrassend eenvoudig en met het basisrecept panna cotta kun je eindeloos variëren. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze versie met koffielikeur? Dat is de volwassen versie van een caffè latte.

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Meng de espresso, de melk en de slagroom in een kom. Schenk ¼ van het mengsel in een steelpan en verwarm op laag vuur. Voeg de rietsuiker toe aan de pan en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer tot de gelatine is opgelost.

  2. Schenk het warme mengsel door een zeef boven het overige koffiemengsel in de kom. Roer het vanilleextract erdoorheen. Verdeel de panna cotta over 4 glazen en zet ca. 4 uur of een hele nacht in de koelkast om op te laten stijven.

  3. Verwarm voor de siroop de espresso en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Roer de likeur erdoorheen en laat de siroop afkoelen. Haal de glazen uit de koelkast en schenk de siroop over de panna cotta.

Per portie: 588 kcal | 49 g koolhydraten | 3 g eiwit | 41 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)