Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Panettonetiramisu met clementine

Panettonetiramisu met clementine

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • trifleschaal of andere grote schaal
De zonnige, zoete smaak van clementines is een lichtpuntje in de donkere maanden – clementines maken deel uit van een handvol vruchten die in de winter goed verkrijgbaar zijn, omdat ze uit warmere oorden komen. Ze zijn een kruising tussen een sinaasappel en een mandarijn en zijn wat minder zuur en wat makkelijker te schillen dan die eerste. Stapel ze op in een schaal voor een feestelijk decoratiestuk, of steek er kruidnagels in voor een natuurlijke luchtverfrisser.

Bereiding

  1. Klop de eidooiers en de suiker in een grote kom met een handmixer in ca. 5 minuten heel licht en luchtig – als je de mixer uit het beslag haalt moet het eimengsel in linten van de gardes lopen en even op het beslag blijven liggen. Spatel de Cointreau, de clementineschil en het -sap door het eimengsel. Doe de mascarpone in een grote kom en klop het los met een handmixer. Klop beetje bij beetje het eimengsel erdoorheen.

  2. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel, gevolgd door de eiwitten. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.

  3. Meng in een kan de chocoladelikeur met de koffie. Leg een plak panettone in een trifleschaal en lepel 4-5 el van het koffiemengsel eroverheen, zodat de panettone doordrenkt is. Bestrooi met 1 el van de gekonfijte sinaasappelschil.
    Bedek met wat van het mascarponemengselen bestuif met 1 el cacaopoeder. Herhaal de rest van de lagen op dezelfde manier en sluit af met een laag mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad en zet de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast. Bestuif met cacao en serveer.

Per portie: 800 kcal | 63 g koolhydraten | 12 g eiwit | 53 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Liam Desbois Styling: Jo Harris Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)