Panettonetiramisu met clementine
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Bereiding
Klop de eidooiers en de suiker in een grote kom met een handmixer in ca. 5 minuten heel licht en luchtig – als je de mixer uit het beslag haalt moet het eimengsel in linten van de gardes lopen en even op het beslag blijven liggen. Spatel de Cointreau, de clementineschil en het -sap door het eimengsel. Doe de mascarpone in een grote kom en klop het los met een handmixer. Klop beetje bij beetje het eimengsel erdoorheen.
Klop in een schone kom de eiwitten stijf en in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel, gevolgd door de eiwitten. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
Meng in een kan de chocoladelikeur met de koffie. Leg een plak panettone in een trifleschaal en lepel 4-5 el van het koffiemengsel eroverheen, zodat de panettone doordrenkt is. Bestrooi met 1 el van de gekonfijte sinaasappelschil.
Bedek met wat van het mascarponemengselen bestuif met 1 el cacaopoeder. Herhaal de rest van de lagen op dezelfde manier en sluit af met een laag mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad en zet de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast. Bestuif met cacao en serveer.