Semifreddo met amarenakersen
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Splits de eieren. Laat de amarenakersen uitlekken en vang de siroop op. Hak de kersen grof. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanillemerg lobbig en zet in de koelkast. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie schuimig. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel in een met vershoudfolie beklede cake- of puddingvorm. Verdeel 2⁄3 van de kersen met ca. 4 el van de siroop eroverheen. Roer de kersen kort met een vork door het roommengsel zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.
Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd plakken van de semifreddo en serveer. Versier met de overige siroop, de overige kersen en de amaretti.