Crème brûlée met citroengras en passievrucht
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 10 uur wachttijdca. 10 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de slagroom en de kokosmelk met het citroengras, de kardemom en de chilivlokken in een pannetje, maar laat het niet koken. Laat op laag vuur ca. 15 minuten trekken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de eidooiers glad met de suiker. Meng met het roommengsel. Zet afgedekt een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Zeef het roommengsel en verdeel over schaaltjes. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaaltjes in een braadslee gevuld met water. Bak de crème brûlées ca. 35 minuten in de oven. Het midden van de crème brûlée mag nog licht bewegen als je met het schaaltje schudt.
Verwijder het aluminiumfolie van de crème brûlées en laat ze helemaal afkoelen. Bestrooi de crème brûlées met de rietsuiker en karamelliseer met een crème brûlée-brander. Serveer direct. Geef er lekker friszure passievrucht bij.