Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de suiker met 3 el water in een ovenbestendige koekenpan (25 cm Ø) en verhit heel langzaam tot de suiker is opgelost. Roer niet in de pan maar draai en schud de pan een beetje.
  2. Zet het vuur hoger en kook het mengsel in tot een amberkleurige karamel. Voeg de boter en een snuf zout toe – wees voorzichtig, de hete karamel kan gaan spetteren – en draai de pan tot de boter gesmolten is. Voeg de peren toe en zet het vuur laag. Wentel de peren in de karamel en verhit nog 5 minuten, tot de peren rondom bedekt zijn met een laagje karamel en goudbruin zijn. Neem de pan van het vuur.
  3. Rangschik de peren met de bolle kant naar beneden in de pan. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel uit die net iets groter is dan de pan (28 cm Ø). Bedek de peren in de pan met het deeg en stop het deeg rondom een beetje in. Snijd met een scherp mesje wat gaatjes in het deeg zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het ei.
  4. Bak ca. 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Haal de pan uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen. Snijd het deeg rondom los met een mes. Leg een grote, ronde serveerschaal op de pan en kiep de tarte tatin ondersteboven uit de pan op de schaal. Snijd in punten en serveer warm met vanille-ijs.

Per portie: ca. 548 kcal
6 g eiwit | 29 g vet | 62 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn Illustraties: George Bletsis