Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kleverige aubergine met pinda’s

Kleverige aubergine met pinda’s

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de zoet-scherpe pindasaus

Om te serveren

Max La Manna: "Dit is een van mijn favoriete manieren om aubergines te bereiden. De truc is om ze te grillen zonder olie voor een ongelooflijk intense, geroosterde smaak. Gehuld in een zoet, stroperig, srirachalaagje wordt het vruchtvlees zinderend heet en smaakvol. Het gerecht wordt nog rijker dankzij een frisse dressing van pindakaas, verse kruiden, lente-uitjes en chili. Samen met rijst is het een heerlijk  hoofdgerecht."

Bereiding

  1. Verhit de grill op de hoogste stand. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een grof ruitjespatroon in het vruchtvlees. Gril ze 10 minuten in een braadslee tot ze iets geschroeid zijn. Haal ze onder de grill vandaan en verhit dan de oven op 220 °C.

  2. Meng de sojasaus, siroop en sriracha. Leg de aubergines op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met de marinade. Bedek ze met folie en rooster ze 20 minuten. Haal de folie eraf, lepel de marinade uit de bakplaat erover en rooster ze zonder folie 8-10 minuten tot ze heel zacht en kleverig zijn.

  3. Meng alle ingrediënten voor de zoet-scherpe pindasaus door elkaar tot je de saus kunt druppelen; voeg eventueel wat water toe.

  4. Leg de gare aubergines op een grote schaal en besprenkel ze met de saus. Strooi er pinda’s, koriander, munt, de lenteuitjes en ringetjes peper over.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

You Can Cook This!

€ 29,99
Cover You Can Cook This!