
Rijstbowl met aubergine uit de airfryer
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de airfryer op 200°C. Doe de aubergine in zijn geheel in de mand en bak ca. 10 minuten.
Maak intussen de marinade door de olie, de sojasaus, de rijstazijn, honing en de maizena in een kom door elkaar te roeren.
Neem de aubergine uit de airfryer, halveer hem en snijd het vruchtvlees van beide helften ruitvormig in. Bestrijk het ruitjespatroon van de aubergine met de marinade.
Laat ca. 5 minuten intrekken. Bak nog eens 10-15 minuten, tot de auberginehelften een mooi kleurtje hebben.
Kook intussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 6½ minuut. Spoel onder koud water, pel ze en leg ze in een bakje.
Schenk hier de sojasaus op en vul aan met heet water, zodat de eitjes volledig onderstaan. Laat minimaal 10 minuten marineren (een paar dagen in de koelkast is nog beter).
Verdeel de sushirijst over kommen. Snijd de aubergine in reepjes die je makkelijk met eetstokjes kunt vastpakken en leg ze op de rijst.
Leg de komkommer en de lente-uisliertjeserop. Bestrooi met de pinda’s en lepel de crispy chiliolie erop.