Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
aubergine uit de airfryer

Rijstbowl met aubergine uit de airfryer

In samenwerking met GreenPan
  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Voor deze aubergine hoef je niet moeilijk te doen met de gasvlam van je fornuis: met de airfryer maak je de lekkerste, zachtste aubergine van je dromen. Deze aubergine uit de airfryer is heerlijk als topping op een rijstbowl met sushirijst, komkommer, sojasauseitjes en crispy chiliolie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de sojasauseitjes

Voor de toppings

Benodigdheden

  • airfryer
Voor deze aubergine hoef je niet moeilijk te doen met de gasvlam van je fornuis: met de airfryer maak je de lekkerste, zachtste aubergine van je dromen. Deze aubergine uit de airfryer is heerlijk als topping op een rijstbowl met sushirijst, komkommer, sojasauseitjes en crispy chiliolie.
Tip
Heb je nog geen airfryer maar wil je er wel een? Dan hebben wij goed nieuws, want met de code FOODIES15 ontvang je 15% korting op het volledige airfryer-assortiment op greenpan.nl. Let op: deze code tijdelijk (van 18 februari t/m 17 maart 2025 en niet cumuleerbaar met andere lopende acties). Maak er dus snel gebruik van nu het kan!

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer op 200°C. Doe de aubergine in zijn geheel in de mand en bak ca. 10 minuten.

  2. Maak intussen de marinade door de olie, de sojasaus, de rijstazijn, honing en de maizena in een kom door elkaar te roeren.

  3. Neem de aubergine uit de airfryer, halveer hem en snijd het vruchtvlees van beide helften ruitvormig in. Bestrijk het ruitjespatroon van de aubergine met de marinade.

  4. Laat ca. 5 minuten intrekken. Bak nog eens 10-15 minuten, tot de auberginehelften een mooi kleurtje hebben.

  5. Kook intussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  6. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren ca. 6½ minuut. Spoel onder koud water, pel ze en leg ze in een bakje.

  7. Schenk hier de sojasaus op en vul aan met heet water, zodat de eitjes volledig onderstaan. Laat minimaal 10 minuten marineren (een paar dagen in de koelkast is nog beter).

  8. Verdeel de sushirijst over kommen. Snijd de aubergine in reepjes die je makkelijk met eetstokjes kunt vastpakken en leg ze op de rijst.

  9. Leg de komkommer en de lente-uisliertjeserop. Bestrooi met de pinda’s en lepel de crispy chiliolie erop.

Per portie: 673 kcal | 81 g koolhydraten | 20 g eiwit | 29 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)