Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel

Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

De boterkoek, wie kent het niet? Het ouderwets lekkere baksel is de perfecte traktatie wanneer iemand op de koffie komt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Voor het deeg

De boterkoek, wie kent het niet? Het ouderwets lekkere baksel is de perfecte traktatie wanneer iemand op de koffie komt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ronde taartvorm in en zet in de koelkast. Meng alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk door elkaar, tot een glad deeg waar geen bloem meer zichtbaar is. Druk het deeg in de gekoelde vorm en strijk zo glad mogelijk uit.

  2. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en zet de koek nog 5 minuten in de koelkast. Druk wat amandelen in het deeg, bestrijk nogmaals met ei en maak met een vork een leuke patroon in het deeg. Bak de boterkoek in ca. 25 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen in de vorm en snijd er puntjes of blokjes van.

Per portie: 237 kcal | 28 g koolhydraten | 3 g eiwit | 13 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!