No-bake oreotaart
Eenvoudig
28 minuten bereidingstijd28 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Vet een springvorm met losse bodem (20 cm Ø) in met olie en bekleed hem met bakpapier. Klop de slagroom met de mascarpone of roomkaas, de vanille en de poedersuiker met een elektrische mixer tot er een gladde crème met zachte pieken ontstaat.
Bedek de bodem van de springvorm met een laag oreokoekjes. Er mogen wat lege ruimtes ontstaan, want deze worden straks opgevuld door de crème. Lepel ⅓ van de crème over de koekjes en strijk glad. Herhaal dit twee keer met de overige koekjes en crème. Zet de taart afgedekt minimaal 24 uur tot 2 dagen in de koelkast.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Laat 10 minuten afkoelen.
Verwijder de springvormring en -bodem en pel het bakpapier er voorzichtig af. Lepel de gesmolten chocolade over de taart en laat hem aan de zijkanten er een beetje van afdruipen. Hak wat extra oreokoekjes grof en versier er de taart mee. Serveer direct of zet de taart nogmaals ca. 1 uur in de koelkast.