Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pasta met gegrilde courgette en bacon

Pasta met gegrilde courgette en bacon

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Vang een kopje kookvocht op en giet de pasta af.

  2. Meng intussen de courgettes met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril er de courgettes in porties in tot ze aan beide zijden grillstrepen hebben. Doe de courgette in een kom en dek de kom af om de courgette warm te houden.

  3. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak er de bacon knapperig en goudbruin in. Voeg de knoflook toe en draai het vuur laag zodat de knoflook niet verbrandt. Bak 3-4 minuten. Voeg de chilivlokken toe.

  4. Meng de pasta, 2 el van het kookvocht en de courgette door de bacon. Hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Per portie: 530 kcal | 51 g koolhydraten | 21 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bus

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)