1. Pizza cacio e pepe

De pasta cacio e pepe ken je vast wel, maar deze keer maken we er geen pastasaus van. Proef deze heerlijke pizza en laat je overtuigen.

pizza cacio e pepe

2. Open lasagne met cantharellen en ricotta

Deze lasagne heeft geen geheimen voor je. Weer eens iets anders dan de klassieke variant!

Open lasagne met cantharellen en ricotta

3. Gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie

Of je ze nou serveert bij de borrel of ze als hoofdgerecht op tafel zet, deze gevulde paddenstoelen zijn waanzinnig lekker. Je kunt bijvoorbeeld portobello’s gebruiken om te vullen. Wil je meer weten over portobello’s? Lees dan onze ingrediëntenguide ‘Wat is portobello en wat kun je ermee?’

wintergerechten gevulde paddenstoelen

4. Zachte aspergefrittata

Het aspergeseizoen benutten we volop. Deze frittata is en blijft dan ook een echte redactiefavoriet. Als je een van onze recepten met ricotta gaat maken, laat het dan deze zijn!

een zachte aspergefrittata

5. Spinaziegnocchi

Spinazie en ricotta: het is een gouden combinatie. Met dit gerecht waan je jezelf even in Italië.

Wist je dat ricotta ook heerlijk is in zoete gerechten? De allerlekkerste hebben we voor je verzameld in foodies’ grote Italiënummer. Je vindt hem bij jouw supermarkt in de schappen of bestel hem via onderstaande button zonder verzendkosten in onze webshop!

foodies mei/2020

Het Italiënummer

We love Italië

Spinaziegnocchi