Open lasagne met cantharellen en ricotta
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Bak de cantharellen al omscheppend tot ze hun vocht kwijt zijn. Fruit de ui, tijm en knoflook even mee. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en laat staan.
Blancheer de doperwten. Giet af en meng in een kom met de salie, wat zout en peper. Snijd de lasagnevellen doormidden en kook ze in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en dep goed droog. Bak de cantharellen nog heel even op zodat ze warm zijn.
Zet vier borden klaar. Leg op elk bord een vel lasagne, daarop wat cantharellen, doperwten en ricotta. Herhaal dit twee keer. Bestrooi de vulling op de bovenkant met citroenrasp en parmezaan. Nota bene: in een pakje zitten meestal meer dan 6 lasagnevellen; wat je overhebt kun je prima invriezen.