Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Open lasagne met cantharellen en ricotta

Open lasagne met cantharellen en ricotta

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Noem het gedeconstrueerd, maar wij zeggen liever 'open'. Deze open lasagne met cantharellen en ricotta uit Eva's Keukenkast heeft geen geheimen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Noem het gedeconstrueerd, maar wij zeggen liever 'open'. Deze open lasagne met cantharellen en ricotta uit Eva's Keukenkast heeft geen geheimen.

Bereiding

  1. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Bak de cantharellen al omscheppend tot ze hun vocht kwijt zijn. Fruit de ui, tijm en knoflook even mee. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en laat staan.

  2. Blancheer de doperwten. Giet af en meng in een kom met de salie, wat zout en peper. Snijd de lasagnevellen doormidden en kook ze in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en dep goed droog. Bak de cantharellen nog heel even op zodat ze warm zijn.

  3. Zet vier borden klaar. Leg op elk bord een vel lasagne, daarop wat cantharellen, doperwten en ricotta. Herhaal dit twee keer. Bestrooi de vulling op de bovenkant met citroenrasp en parmezaan. Nota bene: in een pakje zitten meestal meer dan 6 lasagnevellen; wat je overhebt kun je prima invriezen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Eva’s Keukenkast

€ 29,99
Eva's keukenkast
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!