Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Filorolletjes

Weekendbaksels: 5x bakken met ricotta

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Bij kaas denk je misschien niet direct aan zoete gerechten. De Italianen weten wel beter. Denk maar eens aan het meest iconische Italiaanse nagerecht: tiramisu. Gemaakt met mascarpone, die heerlijke volle roomkaas. Maar wat nog vaker terugkomt in Italiaanse zoetigheden is ricotta. En daar gaan wij dit weekend aan de slag, want dit zijn beste recepten om te bakken met ricotta.

1. Noten-ricottacake

Ga je bakken met ricotta op een herfstige dag? Kies dan voor dit recept en serveer je cake bij een kopje thee. Hier ga je zeker punten mee scoren.

Noten-ricottacake

2. Pistache-ricottacakejes

Liever kleine cakejes? Dan is deze recept met pistache precies wat je nodig hebt.

Pistache ricottacakejes

3. Sfogliatelle

Favoriet bij Foodies’ Roxanne: sfogliatelle. Deze schelpvormige gebakjes stammen uit Napels. Daar bakken ze hem met ricotta en sinaasappel, maar inmiddels zijn er talloze variaties te vinden.

Lees ook: waarom je absoluut een keer sfogliatelle moet eten

Sfogliatelle

Foto’s: Eddy Haitjema

4. Filorolletjes met ricotta en pistache

Cannoli meets baklava: deze zoete verleiding is het beste van twee werelden.

Filorolletjes

5. Open cannoli met espresso-ricotta

Cannoli is afkomstig uit de Siciliaanse keuken. Dit open koekje gevuld met ricotta is best lastig te maken, vandaar deze simpele uitvoering. Net zo lekker, minder werk!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ben jij wat lekkers gaan bakken met ricotta? Tag je foto’s dan op Instagram met #iamfoodies en wie weet delen wij jouw foto!

Open cannoli met espresso-ricotta

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!