1. Noten-ricottacake

Ga je bakken met ricotta op een herfstige dag? Kies dan voor dit recept en serveer je cake bij een kopje thee. Hier ga je zeker punten mee scoren.

Noten-ricottacake

2. Pistache-ricottacakejes

Liever kleine cakejes? Dan is deze recept met pistache precies wat je nodig hebt.

Pistache ricottacakejes

3. Sfogliatelle

Favoriet bij Foodies’ Roxanne: sfogliatelle. Deze schelpvormige gebakjes stammen uit Napels. Daar bakken ze hem met ricotta en sinaasappel, maar inmiddels zijn er talloze variaties te vinden.

Lees ook: waarom je absoluut een keer sfogliatelle moet eten

Sfogliatelle

Foto’s: Eddy Haitjema

4. Filorolletjes met ricotta en pistache

Cannoli meets baklava: deze zoete verleiding is het beste van twee werelden.

Filorolletjes

5. Open cannoli met espresso-ricotta

Cannoli is afkomstig uit de Siciliaanse keuken. Dit open koekje gevuld met ricotta is best lastig te maken, vandaar deze simpele uitvoering. Net zo lekker, minder werk!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ben jij wat lekkers gaan bakken met ricotta? Tag je foto’s dan op Instagram met #iamfoodies en wie weet delen wij jouw foto!

Open cannoli met espresso-ricotta