Filorolletjes met ricotta en pistache
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng de ricotta met de pistachenoten, de eidooier, een snuf zout, 2 el suiker en de helft van de sinaasappelschil. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter. Leg telkens 3 vellen op elkaar en strijk er de ricotta over uit. Rol het filodeeg op en leg de rollen in een ingevet bakblik. Snijd de rollen in het bakblik in stukken van ca. 4 cm.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Bak de filorollen in ca. 35 minuten goudbruin in de oven. Kook een siroop van 50 g suiker, 100 ml water en de overgebleven sinaasappelschil.
3. Neem de filorollen uit de oven en giet er direct de hete sinaasappelsiroop overheen. Bestrooi met nog wat gehakte pistachenootjes. Serveer de filorolletjes warm of laat ze afkoelen.