Bereiding

S’mores zijn een Amerikaanse specialiteit die onlosmakelijk verbonden is met kamperen en koken op open vuur. Een skillet is dan ook je partner in crime als het op deze delicatesse aankomt.

  1. Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 240°C is bereikt.
  2. Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten. Probeer niet te roeren, om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren. Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattende suikersiroop). Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus.
  3. Verdeel de chocolade callets over de bodem van de gietijzeren skil let. Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows. Zet de gietijzeren skillet in de hete, indirect ingestelde BBQ en bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volko ren koekjes om te dippen.

Dit gerecht komt uit de serie Smokey Goodness van Jord Althuizen en bestel je bij bol.com.