Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Campingproof koken: 11x makkelijke recepten voor op de camping

Campingproof koken: 11x makkelijke recepten voor op de camping

Advertentie

Op de camping ben je echt niet alleen maar gebonden aan knakworsten en soep uit blik. Ook op een klein gasstelletje kan je met een beetje creativiteit de lekkerste gerechten toveren. Bekijk deze recepten maar eens, je zult versteld staan!

Makkelijke camping recepten

Ga je binnenkort op vakantie en zie je stiekem een beetje op tegen het koken? Dat snappen wij maar al te goed. Maar maak je geen zorgen. Wij helpen je graag een handje door een lijstje met eenvoudige camping recepten te delen. Je zult zien dat koken op één pitje helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Deze camping recepten zijn makkelijk, snel én – niet geheel onbelangrijk – verrassend smaakvol! Wat denk je bijvoorbeeld van een eenpanspasta of tortilla-tosti’s? Koken op de camping was nog nooit zo leuk en lekker.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Camping recepten:

Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Romige venkelpasta met worst

Eenpanspasta’s zijn fantastisch. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.

Naar het recept
Boontjes met mosterd, spek en kruiden

Boontjes met mosterd, spek en kruiden

Ga je met een volgepakte auto op vakantie naar de camping in Frankrijk, mét een skottelbraai in de kofferbak? Dan is dit recept ideaal!

Naar het recept
Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotlejalapeño’s en salsa verde. Dat smaakt naar vakantie!

Naar het recept
Eenpanspasta met cherrytomaten

Eenpanspasta met cherrytomaten

Je maakt deze heerlijke pasta met slechts één grote hapjespan. Hier voeg je alle ingrediënten aan toe en laat je een half uurtje pruttelen. Het resultaat? Een heerlijk smeuïge pasta die niemand kan weerstaan.

Naar het recept
tonijn wrap

Salade niçoise-wraps

Een pak wraps is altijd handig om mee te nemen op vakantie. Met slechts een handjevol ingrediënten maak je er al snel een heerlijk gerecht mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade niçoise wraps? Makkelijk, gezond en lekker!

Naar het recept
Cover voor

Pittige wortelfrittata

Frittata’s zijn hartstikke eenvoudig. Je husselt het eitje, mengt de groenten en kruiden erdoor en bakken maar. Deze variant met wortel is lekker pittig van smaak en vult goed.

Naar het recept
Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade

Griekse tortellinisalade

Wat is lekkerder dan een Griekse salade? Een Griekse tortellinisalade! De pasta maakt de salade namelijk lekker vullend. Het is daardoor een volwaardige maaltijd die je buik goed vult na een dag op stap. Probeer maar eens met dit heerlijke recept van Uit Paulines Keuken!

Naar het recept
Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Nog zo’n eenvoudige eenpanspasta! We kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan behoort tot onze favorieten. Alleen al omdat ‘ie binnen een mum van tijd op tafel staat. Zo heb jij meer tijd voor gezelligheid.

Naar het recept
Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Dit recept is super simpel: doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it! Wel zo makkelijk op vakantie. Beentjes omhoog en genieten maar.

Naar het recept
Cover voor

Shakshuka met pesto

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Stiekem vinden wij deze groene variant met pesto minstens net zo lekker. Tip van ons: gebruik voor het gemak pesto uit een potje wanneer je ‘m op vakantie maakt. Wel zo makkelijk!

Naar het recept
Crunchwraps

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Romige venkelpasta met worst

Eenpanspasta’s zijn fantastisch. Neem bijvoorbeeld dit recept. Het direct garen van de rigatoni in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 varkensbraadworstjes of chipolata’s à ca. 50 g
  • 1 teentje knoflook geperst (geperst)
  • 1 tl venkelzaad
  • 0,5 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 snufje chilivlokken
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 450 ml kippenbouillon
  • 175 g rigatoni (of penne)
  • 2 el crème fraîche (of roomkaas)
  • 2 el extra parmezaan (geraspte)
  • 1 bosje basilicum ca. 15 g – alleen de blaadjes (gescheurd)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Druk de worst uit zijn velletje en voeg toe aan de pan. Prak de worst met een houten pollepel in stukken en bak in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook, het venkelzaad, het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten mee.

  2. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta toe, zet het deksel op de pan en laat op laag vuur 12-15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is. Roer het geheel regelmatig door.

  3. Roer, wanneer de pasta bijna gaar is, de crème fraîche, 2 el parmezaan en de verse basilicum erdoorheen. Zet het vuur uit en laat de pan nog ca. 2 minuten staan. Verdeel de pasta over borden en garneer met extra parmezaan.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!