Advertentie
Op de camping ben je echt niet alleen maar gebonden aan knakworsten en soep uit blik. Ook op een klein gasstelletje kan je met een beetje creativiteit de lekkerste gerechten toveren. Bekijk deze recepten maar eens, je zult versteld staan!
Makkelijke camping recepten
Ga je binnenkort op vakantie en zie je stiekem een beetje op tegen het koken? Dat snappen wij maar al te goed. Maar maak je geen zorgen. Wij helpen je graag een handje door een lijstje met eenvoudige camping recepten te delen. Je zult zien dat koken op één pitje helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.
Deze camping recepten zijn makkelijk, snel én – niet geheel onbelangrijk – verrassend smaakvol! Wat denk je bijvoorbeeld van een eenpanspasta of tortilla-tosti’s? Koken op de camping was nog nooit zo leuk en lekker.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Camping recepten:
Romige venkelpasta met worst
Eenpanspasta’s zijn fantastisch. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.
Boontjes met mosterd, spek en kruiden
Ga je met een volgepakte auto op vakantie naar de camping in Frankrijk, mét een skottelbraai in de kofferbak? Dan is dit recept ideaal!
Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas
Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño’s en salsa verde. Dat smaakt naar vakantie!
Eenpanspasta met cherrytomaten
Je maakt deze heerlijke pasta met slechts één grote hapjespan. Hier voeg je alle ingrediënten aan toe en laat je een half uurtje pruttelen. Het resultaat? Een heerlijk smeuïge pasta die niemand kan weerstaan.
Salade niçoise-wraps
Een pak wraps is altijd handig om mee te nemen op vakantie. Met slechts een handjevol ingrediënten maak je er al snel een heerlijk gerecht mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade niçoise wraps? Makkelijk, gezond en lekker!
Pittige wortelfrittata
Frittata’s zijn hartstikke eenvoudig. Je husselt het eitje, mengt de groenten en kruiden erdoor en bakken maar. Deze variant met wortel is lekker pittig van smaak en vult goed.
Griekse tortellinisalade
Wat is lekkerder dan een Griekse salade? Een Griekse tortellinisalade! De pasta maakt de salade namelijk lekker vullend. Het is daardoor een volwaardige maaltijd die je buik goed vult na een dag op stap. Probeer maar eens met dit heerlijke recept van Uit Paulines Keuken!
Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan
Nog zo’n eenvoudige eenpanspasta! We kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan behoort tot onze favorieten. Alleen al omdat ‘ie binnen een mum van tijd op tafel staat. Zo heb jij meer tijd voor gezelligheid.
Orzosalade met artisjok
Dit recept is super simpel: doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it! Wel zo makkelijk op vakantie. Beentjes omhoog en genieten maar.
Shakshuka met pesto
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Stiekem vinden wij deze groene variant met pesto minstens net zo lekker. Tip van ons: gebruik voor het gemak pesto uit een potje wanneer je ‘m op vakantie maakt. Wel zo makkelijk!
Crunchwraps
Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn!
Romige venkelpasta met worst
Eenpanspasta’s zijn fantastisch. Neem bijvoorbeeld dit recept. Het direct garen van de rigatoni in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 4 varkensbraadworstjes of chipolata’s à ca. 50 g
- 1 teentje knoflook geperst (geperst)
- 1 tl venkelzaad
- 0,5 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 snufje chilivlokken
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 450 ml kippenbouillon
- 175 g rigatoni (of penne)
- 2 el crème fraîche (of roomkaas)
- 2 el extra parmezaan (geraspte)
- 1 bosje basilicum ca. 15 g – alleen de blaadjes (gescheurd)
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan. Druk de worst uit zijn velletje en voeg toe aan de pan. Prak de worst met een houten pollepel in stukken en bak in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook, het venkelzaad, het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta toe, zet het deksel op de pan en laat op laag vuur 12-15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is. Roer het geheel regelmatig door.
Roer, wanneer de pasta bijna gaar is, de crème fraîche, 2 el parmezaan en de verse basilicum erdoorheen. Zet het vuur uit en laat de pan nog ca. 2 minuten staan. Verdeel de pasta over borden en garneer met extra parmezaan.
Lees ook:
Onze tips
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Kerstdesserts: de lekkerste nagerechten voor de feestdagen
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
Kerstmenu: 11x inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Kerstontbijt: heerlijke recepten voor een feestelijk start
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.