Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Shakshuka met pesto

Shakshuka met pesto

In samenwerking met Julie's Lifestyle
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Julie is stichter van Julie’s Lifestyle en auteur van diverse kookboeken. Een van haar favoriete recepten is deze shakshuka met pesto maar check vooral ook haar tips & tricks om zelf te variëren.

Bereiding

  1. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in plakjes. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgette er beetgaar in. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en laat kort meegaren.

  2. Maak tussen de groenten vier kuiltjes en breek er voorzichtig de eieren in. Laat de eieren 3-4 minuten zachtjes garen, tot het eiwit gestold is. Je kunt de eitjes ook lichtjes pocheren door een deksel op de pan te zetten zodra je de eitjes hebt toegevoegd. De eidooier mag vloeibaar blijven. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

  3. Houd een paar basilicumblaadjes apart voor de garnering. Mix 4 eetlepels olijfolie met het basilicum en 2 el hennepzaad in een kleine keukenmachine of een hakmolen. Je kunt ook een vijzel of stamper gebruiken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de de shakshuka over 2 borden en maak af met de pesto en wat extra basilicum en hennepzaadjes.

Julie: “Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren. Het is een van mijn favoriete snelle maaltijden voor drukke weekavonden en het zit ook nog eens vol gezonde voedingsstoffen. Daarom deelde ik het recept al eerder in mijn boek Go Keto. Ook lekker als lichte lunch of tijdens een gezellige zondagse brunch.” 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)