Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Romige groentepastei met filodeeg

Romige groentepastei met filodeeg

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Aan de slag in de keuken met enkel één pan, ovenschaal of bakplaat? Dat scheelt niet alleen een hoop afwas maar resulteert ook in dit heerlijke gerecht.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit 1 el olie in een ondiepe, ovenbestendige braadpan (ca. 24 cm Ø) op middelhoog vuur. Fruit er de prei ca. 5 minuten
    in. Voeg de kool toe en laat hem in ca. 5 minuten slinken.

  2. Voeg de boterbonen, de erwten, de bouillon, de crème fraîche, de pesto, de geraspte citroenschil en het sap toe. Breng aan de kook en kook ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en
    peper. Verkreukel de filodeegvellen en bedek het groentemengsel ermee. Bestrijk het deeg met 1 el olie en bestrooi met het nigellazaad. Bak in 25­30 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: 454 kcal | 55 g koolhydraten | 18 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)