Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Auberginestoof met aardappel en gerooktepaprikapoeder

Auberginestoof met aardappel en gerookte paprikapoeder

In samenwerking met Le Creuset
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Op zoek naar een snel hoofdgerecht? Dan is dit recept voor auberginestoof met aardappel en gerooktepaprikapoeder misschien wel wat voor jou...

Bereiding

  1. Bestrooi de aubergine met wat zout en laat ca. 20 minuten liggen in een vergiet.

  2. Dep de aubergine heel goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak er de aubergine in 6-7 minuten goudbruin in. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Voeg de ui, de aardappel en de winterpeen toe. Bak nog ca. 3 minuten op hoog vuur.

  3. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de passata en voeg het paprikapoeder en de chilivlokken toe. Zet het vuur laag en stoof het geheel in ca. 20 minuten zacht en gaar. Breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper. Roer er vlak voor het serveren de zure room doorheen en bestrooi de  auberginestoof met aardappel en gerooktepaprikapoeder  met de peterselie.

Per portie: 403 kcal | 25 g koolhydraten | 7 g eiwit | 29 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (18 stemmen)