Auberginestoof met aardappel en gerookte paprikapoeder
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bestrooi de aubergine met wat zout en laat ca. 20 minuten liggen in een vergiet.
Dep de aubergine heel goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak er de aubergine in 6-7 minuten goudbruin in. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Voeg de ui, de aardappel en de winterpeen toe. Bak nog ca. 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de passata en voeg het paprikapoeder en de chilivlokken toe. Zet het vuur laag en stoof het geheel in ca. 20 minuten zacht en gaar. Breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper. Roer er vlak voor het serveren de zure room doorheen en bestrooi de auberginestoof met aardappel en gerooktepaprikapoeder met de peterselie.