Sri Lankaanse vega curry
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Bak voor het currypoeder de specerijen en de rode pepers in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze een beetje donker kleuren en beginnen te geuren. Haal de specerijen en de pepers uit de pan en laat afkoelen.
2. Voeg 1 el rijst toe aan de pan en bak zonder boter of olie tot hij goudbruin kleurt. Haal de rijst uit de pan en laat afkoelen. Maal de specerijen, de pepers en de rijst in een vijzel of koffiemolen tot currypoeder.
3. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in ca. 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de knoflook en de groene pepers toe en bak ca. 3 minuten. Roer 2 el van het currypoeder en de kurkuma erdoorheen en blijf roeren tot je de specerijen begint te ruiken.
4. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pompoen toe en kook 4-5 minuten mee. Roer de bloemkool erdoorheen en kook 3-4 minuten verder. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 2-3 minuten tot alle groenten gaar zijn.
5. Verhit in een klein pannetje 2 el olie en bak er de kerrieblaadjes en het mosterdzaad in tot het mosterdzaad begint te ‘poppen’. Verdeel de kerrieblaadjes en het mosterdzaad over de curry. Lekker met rijst of naan.
6 g eiwit | 33 g vet | 18 g koolhydraten