Eenpansfajita met kip
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak de chorizo er ca. 4 minuten in, tot hij zijn olie afgeeft en een beetje bruin wordt. Schep de chorizo met een schuimspaan op een bord en houd apart. Bak de kip – eventueel in porties – 5 tot 6 minuten in de pan tot hij goudbruin, maar nog niet helemaal gaar is. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg bij de chorizo op het bord.
Voeg de ui en de paprika toe aan de pan en bak al roerend 6-8 minuten, tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden. Schraap met een houten lepel de aangebakken stukjes van de bodem van de pan en bak ze mee. Roer de fajitakruiden erdoorheen en bak ca. 30 seconden mee. Doe de chorizo en de kip terug in de pan.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en roer alles goed door. Voeg de bonen en de krieltjes toe en roer door. Schenk de bouillon erbij en vul aan met water als de ingrediënten nog niet onder staan. Breng rustig aan de kook, draai het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer door en leg de maiskolven erbovenop.
Leg het deksel weer op de pan en laat nog ca. 15 minuten koken. Serveer in grote kommen en schep er een lepel zure room op. Bestrooi eventueel met de gehakte peterselie.