Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom  

Mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom  

In samenwerking met Le Creuset
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Op zoek naar een snel hoofdgerecht? Dan is dit recept voor mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom misschien wel wat voor jou...

Bereiding

  1. Verhit een ruime pan op middelhoog vuur en bak er de spekblokjes in ca. 10 minuten knapperig in. Schep het spek uit de pan en houd apart. Voeg de boter, de ui, de aardappels, de bleekselderij, de selderijzaadjes en de tijm toe aan het spekvet en fruit alles ca. 5 minuten, tot de ui zacht en glazig is.

  2. Blus af met de slagroom en de visbouillon en breng rustig aan de kook. Verwijder de takjes tijm. Voeg de mosselen toe aan de soep en breng aan de kook. Voeg na 2 minuten de kabeljauw toe en laat nog ca. 1 minuut garen. Roer de spekjes door de soep en serveer direct. Maak de mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom af met dille.

Per portie: 562 kcal | 21 g koolhydraten | 25 g eiwit | 42 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)