Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Citroen-kippensoep

Citroen-kippensoep

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de prei en de selderij in 8-10 minuten zacht in. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de rijst en de kip toe, zet het vuur laag en kook 15-20 minuten tot de rijst gaar is. Roer af en toe door.

  2. Neem van het vuur en laat 10-15 minuten afkoelen. Klop de eieren en het citroensap erdoorheen tot een romig geheel. Schenk de soep in kommen en garneer met wat verse dille.

Per portie: 364 kcal | 25 g koolhydraten | 27 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (8 stemmen)