Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
recepten voor wentelteefjes

7x de lekkerste recepten voor wentelteefjes

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Wentelteefjes, French toast of pain perdu: het perfecte ontbijt op bed. Je weekt kort wat sneetjes brood in een mengsel van eieren, melk en suiker en bakt ze vervolgens in een koekenpan. Het resultaat is hét ideale zoete ontbijt. Je varieert eindeloos, voeg bijvoorbeeld eens kaneel of kruidnagel toe, of maak de wentelteefjes van suikerbrood. Wij zetten de lekkerste recepten voor wentelteefjes op een rij.

Recepten voor wentelteefjes

Dit zoete broodgerecht is ontzettend populair in Noord-Amerika en Europa. De Amerikanen noemen het French toast en de Fransen noemen het pain perdu (verloren brood). Wij noemen ze wentelteefjes. De Franse term verklaart waarschijnlijk het ontstaan van dit gerecht.

Vroeger gooide men zelden eten weg. Daardoor was het een gewoonte om oud brood weer eetbaar te maken. Zolang het brood maar niet beschimmeld was, dan maakte je er heerlijke wentelteefjes van. Wij maken het graag als zoet ontbijtje en delen de lekkerste recepten voor wentelteefjes met je.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Wentelteefjes van croissant

Wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen

Heb je croissants over van gisteren? Verander ze in een handomdraai in deze luxe wentelteefjes!

Naar het recept
recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjes van rozijnenbrood en bolussuiker

Spectaculair lekkere wentelteefjes met bolussuiker. Maak ook eens het rozijnenbrood, naar het recept van onze favoriete bakker Edwin Klaasen.

Naar het recept

Nog meer recepten voor wentelteefjes:

Wentelteefjes met kiwi

Wentelteefjes met kiwi

Niets is zo lekker als ouderwetse wentelteefjes. Deze versie met kiwi en poedersuiker is net weer even eens iets anders. Niet voor niets onderdeel van dit lijstje met de lekkerste recepten voor wentelteefjes.

Naar het recept
Recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Maak deze sierlijke schotel van wentelteefjes. Heerlijk met vers fruit. De oven doet ook nog eens het meeste werk, zo hou jij tijd over!

Naar het recept
Wentelteefjes van pandoro

Wentelteefjes van pandoro met bessen-saliecompote

Oké, oké… Nog even geduld voor deze wentelteefjes. Want pandoro is namelijk typisch Italiaans kerstbrood. Al maak je dit recept ook met rozijnenbrood of panettone.

Naar het recept
Trappisten wentelteefjes

Trappisten-wentelteefjes van suikerbrood

Eva Posthuma de Boer: “Deze wentelteefjes, van suikerbrood met trappist, zijn meer een nagerecht dan een ontbijt. Hoewel ik ze mijn pubers ook weleens op zondagochtend voorschotel. Daardoor doen ze daarna de hele dag alles wat ik zeg.”

Naar het recept
wentelteefjes met gekaramelliseerde pruimen

Wentelteefjes met gekaramelliseerde pruimen

Liggen de pruimen niet meer in de schappen? De lekkerste recepten voor wentelteefjes maak je met seizoensfruit. Dat geldt ook voor dit recept. Vervang de pruimen door fruit van het seizoen. Je maakt nog steeds een heerlijk zoet ontbijtje!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!