Recepten voor wentelteefjes

Dit zoete broodgerecht is ontzettend populair in Noord-Amerika en Europa. De Amerikanen noemen het French toast en de Fransen noemen het pain perdu (verloren brood). Wij noemen ze wentelteefjes. De Franse term verklaart waarschijnlijk het ontstaan. Vroeger gooide men zelden eten weg. Daardoor was het een gewoonte om oud brood weer eetbaar te maken. Zolang het brood maar niet beschimmeld was. Dan maakte je er heerlijke wentelteefjes van. Wij maken het graag als zoet ontbijtje en delen de lekkerste recepten voor wentelteefjes met je!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Wentelteefjes van croissant

Heb je croissants over van gisteren? Verander ze in een handomdraai in deze luxe wentelteefjes!

> naar het recept: wentelteefjes van croissant

Wentelteefjes van croissant

2. Wentelteefjes van rozijnenbrood en bolussuiker

Spectaculair lekkere wentelteefjes met bolussuiker. Maak ook eens het rozijnenbrood, naar het recept van onze favoriete bakker Edwin Klaasen.

> naar het recept: wentelteefjes van rozijnenbrood en bolussuiker

recepten voor wentelteefjes

Nog meer recepten voor wentelteefjes:

3. wentelteefjes met kiwi

Niets is zo lekker als ouderwetse wentelteefjes. Deze versie met kiwi en poedersuiker is net weer even eens iets anders. Niet voor niets onderdeel van dit lijstje met de lekkerste recepten voor wentelteefjes.

> naar het recept: wentelteefjes met kiwi

Wentelteefjes met kiwi

4. Wentelteefjesschotel van krentenbrood

Maak deze sierlijke schotel van wentelteefjes. Heerlijk met vers fruit. De oven doet ook nog eens het meeste werk, zo hou jij tijd over!

> naar het recept: wentelteefjesschotel van krentenbrood

Recepten voor wentelteefjes

5. Wentelteefjes van pandoro

Oké, oké… Nog even geduld voor deze wentelteefjes. Want pandoro is namelijk typisch Italiaans kerstbrood. Al maak je dit recept ook met rozijnenbrood of panettone.

> naar het recept: wentelteefjes van pandoro

Wentelteefjes van pandoro

6. Trappisten-wentelteefjes van suikerbrood

Eva Posthuma de Boer: “Deze wentelteefjes, van suikerbrood met trappist, zijn meer een nagerecht dan een ontbijt. Hoewel ik ze mijn pubers ook weleens op zondagochtend voorschotel. Daardoor doen ze daarna de hele dag alles wat ik zeg.”

> naar het recept: trappisten-wentelteefjes van suikerbrood

Trappisten wentelteefjes

7. Wentelteefjes met gekaramelliseerde pruimen

Liggen de pruimen niet meer in de schappen? De lekkerste recepten voor wentelteefjes maak je met seizoensfruit. Dat geldt ook voor dit recept. Vervang de pruimen door fruit van het seizoen. Je maakt nog steeds een heerlijk zoet ontbijtje!

> naar het recept: wentelteefjes met gekaramelliseerde pruimen

wentelteefjes met gekaramelliseerde pruimen

Lees ook: