Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de tomatenjam in een steelpan, breng aan de kook en laat ca. 30 minuten zachtjes pruttelen tot er een glanzende, dikke jam ontstaat. Laat afkoelen en schep de jam over in een gesteriliseerde pot. De jam blijft in de ongeopende pot tot 6 maanden goed. Bewaar na het openen tot 2 weken in de koelkast.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Voeg het sap van ½ limoen en een snufje zout toe en prak met een vork fijn. Doe de rode ui in een kleine kom en meng met het overige limoensap en een snufje zout. Meng goed door elkaar en laat trekken.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan. Bak er de plakken chorizo en halloumi aan beide kanten goudbruin in.
Verdeel het stokbrood in 4 porties (indien je een groot stokbrood gebruikt) en snijd de broodjes in de lengte doormidden. Rooster het stokbrood kort onder de grill in de oven. Verdeel de geprakte avocado over de onderste broodjeshelften en de tomatenjam over de overige helften. Vul de broodjes met de halloumi, de chorizo, de koriander en de ingemaakte rode ui en druk de helften tegen elkaar aan.