Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de tomatenjam in een steelpan, breng aan de kook en laat ca. 30 minuten zachtjes pruttelen tot er een glanzende, dikke jam ontstaat. Laat afkoelen en schep de jam over in een gesteriliseerde pot. De jam blijft in de ongeopende pot tot 6 maanden goed. Bewaar na het openen tot 2 weken in de koelkast.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Voeg het sap van ½ limoen en een snufje zout toe en prak met een vork fijn. Doe de rode ui in een kleine kom en meng met het overige limoensap en een snufje zout. Meng goed door elkaar en laat trekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan. Bak er de plakken chorizo en halloumi aan beide kanten goudbruin in.
  4. Verdeel het stokbrood in 4 porties (indien je een groot stokbrood gebruikt) en snijd de broodjes in de lengte doormidden. Rooster het stokbrood kort onder de grill in de oven. Verdeel de geprakte avocado over de onderste broodjeshelften en de tomatenjam over de overige helften. Vul de broodjes met de halloumi, de chorizo, de koriander en de ingemaakte rode ui en druk de helften tegen elkaar aan.

Per portie: ca. 872 kcal
36 g eiwit | 39 g vet | 91 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Sarah Birks

Tips
De kwaliteit van het brood is van groot belang. Kies voor vers, ambachtelijk stokbrood van de bakker of maak je eigen stokbrood.

Tijdens het bakken van de chorizo komt er veel vet vrij. Gooi het uitgebakken vet niet weg maar druppel het over het stokbrood voordat je het met de tomatenjam bestrijkt.