Walnotenmuffins met koffie en kardemom
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160 °C en zet papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
Maak het muffinbeslag: mix de boter en suiker ongeveer 10 minuten, tot het mengsel heel licht en luchtig is. Mix er een ei door tot dat helemaal door de boter en suiker is opgenomen en herhaal een voor een met de andere eieren. Spatel het bakmeel, de walnoten, de oploskoffie en de kardemom erdoor. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak 25 tot 30 minuten, tot de muffins goudkleurig zijn en een prikker die je erin steekt, er schoon uitkomt. Haal ze uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Maak het glazuur: mix de boter en poedersuiker minstens 5 minuten, tot het licht van kleur is. Klop de koffie erdoor tot die helemaal door het beslag is opgenomen en roer de roomkaas erdoor.
Wacht tot de muffins helemaal zijn afgekoeld en verdeel het glazuur erover. Besprenkel vlak voor het opdienen eventueel met dadelmelasse.