Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten

Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Geitenkaas en dadels gaan supergoed met elkaar samen. Serveer hier luchtige crackers of een geroosterd broodje bij voor een knapperige bite.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Voor de dip

Voor de garnering

Voor erbij

Geitenkaas en dadels gaan supergoed met elkaar samen. Serveer hier luchtige crackers of een geroosterd broodje bij voor een knapperige bite.

Bereiding

  1. Verhit voor de dip 1 el olie op laag vuur en fruit er de knoflook 2-3 minuten in. Neem van het vuur en laat afkoelen. Doe de knoflook met de karnemelk in een blender of keukenmachine en vermaal glad. Voeg de geitenkaas toe en meng tot een gladde dip. Voeg evt. extra melk toe. Breng op smaak met peper en (weinig) zout.

  2. Strijk de geitenkaasdip uit op een plat bord. Verdeel er de dadels, de rode ui, de lavas en de pijnboompitten over. Bedruip met lekkere olijfolie. Geef er crackers en/of platbrood en rauwkost bij.

Per portie: 402 kcal | 31 g koolhydraten | 14 g eiwit | 24 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.6 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!