Bereiding

  1. Doe de ui en de mosterdkool in een blender en pulseer 1-2 minuten, of tot ze klein gemalen zijn. Houd apart.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook ca. 2 minuten, tot hij geurt en goudkleurig is. Voeg het uienmengsel toe. Bak ca. 5 minuten, tot het mengsel zacht is. Roer de champignons en de wortel erdoorheen. Bak 6-8 minuten tot alle groente zacht is.
  3. 3 Voeg de azijn, de sojasaus, de tausi, de douban-jiang, het gemberpoeder en de witte peper toe, roer door en bak 6-7 minuten, of tot het mengsel is ingedikt en het meeste vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur, houd apart en houd warm.
  4. Verhit 3 cm olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur tot 170⁰C of tot een stukje brood er binnen 30 seconden bruin in kleurt. Bekleed een groot bord met keukenpapier.
  5. Frituur de wontonvellen in porties (er passen er ongeveer 3 tegelijk in de pan) 15-20 seconden aan elke zijde, of tot ze diep goudbruin en krokant zijn. Leg ze met een schuimspaan op het bord met keukenpapier en laat uitlekken.
  6. Strijk de hummus over een grote serveerschaal en leg het champignonmengsel erbovenop. Bestrooi met de bieslook en serveer met de krokante wonton om te dippen.

Per portie: ca. 592 kcal
14 g eiwit | 46 g vet | 27 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Jack MacRae en Viggo Blegvad, Jenny Phung, Prince Durairaj en Glen Leeson, Daniel Smith, Natasha Smith, Ben Tish Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Adam Bush