Lees verder onder de advertentie
‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Laat het bladerdeeg net ontdooien. Steek met een ronde uitsteekvorm 4 cirkels uit elk plakje bladerdeeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Ook hier geldt dat snel werken zolang het deeg nog stevig is een strakker resultaat geeft. Maak de deegplakjes licht vochtig met een kwastje water of een plantenspuit. Bestrooi royaal met maanzaadjes.
Bak de deegplakjes in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Schep de filet americain in een spuitzakje. Spuit een flinke dot op de helft van de plakjes deeg. Leg er een tweede plakje bovenop en druk goed samen, zodat de filet americain tot aan de rand van het deeg komt. Rol de ‘macarons’ met de zijkant door de fijngesneden bieslook zodat de bieslook aan de filet americain blijft plakken. Ook lekker om de filet american te vervangen door kruidenroomkaas.
Lees verder onder de advertentie