Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Laat het bladerdeeg net ontdooien. Steek met een ronde uitsteekvorm 4 cirkels uit elk plakje bladerdeeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Ook hier geldt dat snel werken zolang het deeg nog stevig is een strakker resultaat geeft. Maak de deegplakjes licht vochtig met een kwastje water of een plantenspuit. Bestrooi royaal met maanzaadjes.

  2. Bak de deegplakjes in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.

  3. Schep de filet americain in een spuitzakje. Spuit een flinke dot op de helft van de plakjes deeg. Leg er een tweede plakje bovenop en druk goed samen, zodat de filet americain tot aan de rand van het deeg komt. Rol de ‘macarons’ met de zijkant door de fijngesneden bieslook zodat de bieslook aan de filet americain blijft plakken. Ook lekker om de filet american te vervangen door kruidenroomkaas.

Per portie: 107 kcal | 9 g koolhydraten | 4 g eiwit | 6 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)