Khachapuri
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng in een kom 400 g bloem met de gist, 1 tl zout en de suiker. Voeg de yoghurt toe en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een glad en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plek.
Rasp de mozzarella grof. Verkruimel de feta. Meng beide kaassoorten met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Duw ieder stuk op een met bloem bestoven werkblad met je vingertoppen uit tot een ovaal van 25×15 cm. Vouw langs de lange zijden ca. 2 cm van het deeg naar binnen zodat een soort deegbootje ontstaat. Knijp bij de punten van het bootje het deeg tot een punt samen.
Leg de broodjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de ‘bootjes’ met het kaasmengsel. Laat het geheel nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C).
Bak de kachapuri in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Breek in het midden van ieder broodje een ei en bak nog 4-5 minuten verder, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
Verdeel direct na het bakken wat klontjes boter over de broodjes en serveer direct. Bestrooi met zwarte peper.