Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
khachapuri

Khachapuri

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Het beleg zit er bij dit brood al bij in gebakken: eitjes en draderige gesmolten kaas. Het is het nationale gerecht van Georgië.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het beleg zit er bij dit brood al bij in gebakken: eitjes en draderige gesmolten kaas. Het is het nationale gerecht van Georgië.

Bereiding

  1. Meng in een kom 400 g bloem met de gist, 1 tl zout en de suiker. Voeg de yoghurt toe en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een glad en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur en 30  minuten rijzen op een warme plek.

  2. Rasp de mozzarella grof. Verkruimel de feta. Meng beide kaassoorten met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Verdeel het deeg in 4 stukken.  Duw ieder stuk op een met bloem bestoven werkblad met je vingertoppen uit tot een ovaal van 25×15 cm. Vouw langs de lange zijden ca. 2 cm van het deeg naar binnen zodat een soort deegbootje  ontstaat. Knijp bij de punten van het bootje het deeg tot een punt samen.

  4. Leg de broodjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de ‘bootjes’ met het kaasmengsel. Laat het geheel nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C).

  5. Bak de kachapuri in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Breek in het midden van ieder broodje een ei en bak nog 4-5 minuten verder, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.

  6. Verdeel direct na het bakken wat klontjes boter over de broodjes en serveer direct. Bestrooi met zwarte peper.

Foto's: Willem van Santen Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!