Bereiding
- Meng in een kom 400 g bloem met de gist, 1 tl zout en de suiker. Voeg de yoghurt toe en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een glad en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Rasp de mozzarella grof. Verkruimel de feta. Meng beide kaassoorten met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel het deeg in 4 stukken. Duw ieder stuk op een met bloem bestoven werkblad met je vingertoppen uit tot een ovaal van 25×15 cm. Vouw langs de lange zijden ca. 2 cm van het deeg naar binnen zodat een soort deegbootje ontstaat. Knijp bij de punten van het bootje het deeg tot een punt samen.
- Leg de broodjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de ‘bootjes’ met het kaasmengsel. Laat het geheel nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C).
- Bak de kachapuri in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Breek in het midden van ieder broodje een ei en bak nog 4-5 minuten verder, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
- Verdeel direct na het bakken wat klontjes boter over de broodjes en serveer direct. Bestrooi met zwarte peper.
Foto’s: Willem van Santen Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp