
Soto ayam
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Kneus het citroengras. Schil de gember en snijd hem in schijfjes. Breng de bouillon aan de kook met de gember, de laurierblaadjes en het citroengras. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in de bouillon. Pocheer de kip in 10-15 minuten gaar op laag vuur.
Neem de kipfilets uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Pel en snipper de uien en de knoflook. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Was de taugƩ en laat hem goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de olie en bak er de ui, de knoflook en de sambal ca. 4 minuten in. Voeg de kurkuma, de taugƩ en de kip toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de bouillon opnieuw en breng hem op smaak met ketjap. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Verdeel het taugƩ-kipmengsel en de eieren over kommen en schep er de hete bouillon overheen.