Punjabi curry van schapenvlees
Eenvoudig
ca. 2 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Spoel het schapenvlees af onder koud water. Smelt de ghee in een grote pan op middelhoog vuur en rooster de kruidnagels, de zwartepeperkorrels, de kardemompeulen en het kaneelstokje er ca. 1 minuut in tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en een flinke snuf zout toe en bak 10-12 minuten of tot de ui lichtbruin is. Voeg de gember en de knoflook toe en bak 2-3 minuten of tot ze beginnen te geuren.
Voeg de gemalen koriander, het chilipoeder en de kurkuma toe en roer goed door. Roer de tomaten erdoorheen en bak 5-7 minuten of tot de olie zich heeft gescheiden van de masala (Indiaas specerijenmengsel).
Voeg het schapenvlees toe en roer door, zodat het vlees gelijkmatig bedekt is met het masalamengsel. Schenk de yoghurt erbij en roer goed. Bak 4-5 minuten en roer er 300 ml water doorheen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Voeg de gehakte koriander en de garam masala toe. Roer door, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en kook ca. 1 uur en 30 minuten, of tot het vlees gaar en mals is. Serveer warm, bestrooid met de overige korianderblaadjes, met rijst of naan.